Ana içeriğe atla

Albüm Almak

Albüm almak bize ne katar, ne eksiltir ?

Her aldığımız albüm önce sanatçı(lara)ya, prodüktör'e, beat maker'a ve diğer emeği geçen insanların emeklerinin karşılığını almalarına ve üretimde desteklerinin devam etmesini sağlar.
Sanatçı ve arka perdedeki emekçiler karşılık görürse üretim devam eder ve kalite zamanla giderek artar..
Peki albüm almanın dinleyiciye ne gibi katkıları olur ? 
Sevdiği, desteklediği, kulağında duymak istediği sanatçının devamlılığını sağlar ve bunun karşılığında tek gideri 15-20 lira dır. (Günümüz piyasası bu fiyatlarda genel olarak.)
Her sanatçı gibi hip hop'ın alt dallarından olan rap müziğin sanatçıları da maddi olarak karşılık görmek ister.. Her ne kadar para için yapılmasa da (Genellikle 'yeni okul' bu tarz yorumlarda bulunur.) ortaya koyulan işin belli başlı maddi giderleri olmaktadır. Bu doğrultuda maddi beklentiler artmaktadır.
Peki sadece rap müzikte mi maddi beklenti vardır ? Tabi ki hayır günümüzde ve yakın geçmişte çıkarılmış ünlü graffıticilerin çalışmalarının bulunduğu kitaplar vardır. Bunlarda belirli bir gider anlamına gelir. Graffıti 'nin kitabı mı olur demeyin.. Ülkemizde sanatçıya saygı yok bildiğiniz gibi ve yurt dışından gelen graffıti sanatçılarının şikayetçi oldukları konuların başında gelir.
Şöyle ki; diyelim ki siz bir graffıti'cisiniz ve yaptığınız çalışmanın üstünü astar boya atılıp kendi çalışmasını işleyen başka bir graffıtici düşünün.. Ne oldu sizin emekleriniz boşa gitti..
Ülkemizde Türk Hip Hop tarihinin yapı taşını oluşturan ve graffıtinin ülkemizdeki üstadı Turbo (Tunç Dindaş) 'da bu durumdan oldukça şikayetci olsa gerek ki çalışmalarını ölümsüzleştirmek adına graffıti kitapları çıkarıyor. Her kitabın yada eserin konusu farklı olmakla birlikte bir albüme göre daha pahalı olması sadece bu sanatı takip eden sayılı kesimin almasına el veriyor.
Ve unutmayalım ki sadece bir tüp sprey boya bir albümden daha pahalı günümüzde...
Peki şimdi albüm almak o kadarda kötü bir şey mi dersiniz ??
Yorumlarınızı bekliyorum.. Saygılarımla
East Coast Hip Hop/Halil KORKMAZ

Prodüktör nedir ne iş yapar ?


Prodüktör özetle, bir albümde sanatçıdan çıkabilecek en iyi sonucu çıkarmak için çalışan kişidir. Düzenlemecileri, icracıları, stüdyoyu, ses mühendislerini seçen kişidir. Altında kendi seçtiği bir prodüksiyon koordinatörü bulunur. Ülkemizde prodüktör kavramı genel olarak "albüme parayı bastıran kişi" olarak bilinse de bu doğru değildir.
Yine ülkemizde başka bir genel yaklaşım, düzenlemelerin, kaydın, in hep bir kişi tarafından yapılmasıdır, bunun sonucunda parçalara mesafeli bakabilecek bir kişinin eksikliği hissedilir. Her projenin en üst noktasında genel olarak bir idari prodüktör bulunur. İdari Prodüktör, daha çok mali işlerle uğraşır. Prodüktör ise idari prodüktöre bağlı çalışır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNDİGO DİSKOGRAFİ

Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayın. *Sen bu yazıyı okuyan kişi paran varsa git orjinal albümü al ! *Bu blog'un amacı insanların emeklerini illegal olmasına karşın,       legal 1şekilde paylaşmak değil, sevdiğin sanatçının hemen hemen     tüm şarkılarını kolayca bulabilmen.  *Bu demek değil ki bandırollü albümlerde burda olcak, amaç dinleyip          sonrada albümü alabilmen.  *Arada bazı insanlar albüm için para ayıramıyor (öğrenciler bilhassa),        onlar içinde 1 alternatif.. * Veee lütfen paranı ayırıp sevdin sanatçının albümünü legar edin.     İNDİGO DİSKOGRAFİ   >DOWNLOAD   * MUTSUZ >> Download  SOKAK KÖPEĞİ >> Download Rar şifre:   eastcoasthiphop Çağrı dinci ft İndigo - Denk Geliriz >>Download

Otonom Piyade - Malenkof!

Otonom Piyade - Malenkof !  Link için iletişime geçin

Yener Çevik - Sokak Dili ve Edebiyatı

Yener Çevik - Sokak Dili ve Edebiyatı Albüm Tanıtımı ''Türkiyede yapılan Rap müziğin en eski isimlerinden Yener Çevik uzun bir aradan sonra 3. solo albümü olan ''Sokak Dili Ve Edebiyatı’’ albümünü ILS vision etiketiyle yayınlıyor. Tüm dijital platformlarda yer alacak olan albüm arşivciler için CD formatında da satışa sunulacak. Albümdeki tüm beatler Avusturyada müzik kariyerini sürdüren HipHop prodüktörü Nasihat, Kayıt, Mix, Mastering Melihcan Çetinkaya (Pusula), Scratchler ise DJ Flash imzası taşıyor. Düetlerde renkli isimleri biraraya getiren albümde; 9Canlı,Eypio,Hayki,Xir,Sansar Salvo,Defkhan ve Nasihat gibi isimleri görüyoruz. Sokak Dili Ve Edebiyatı’nın Oldschool HipHop sound’unu ve ruhunu taşıdığını özellikle belirten Yener Çevik dinleyicileri 90’lara götürmeye hazırlanıyor.''